23. helmikuuta 2018

Talvimaisemia

Asun ihan Ounasvaaran kupeessa, ja kollega vinkkas onneks siellä olevasta talvikävelyreitistä, joka käytiin Sanen kanssa testaamassa tammikuussa. Nyt ollaan kierretty se jo toistekin ja kävin itse kans juoksemassa puolikkaan siitä. Jos kukaan mun tuttava saa tänne aikaseks raahautua (uskon, että jää suurimmalla osalla puheen tasolle), niin aion kyllä kans viedä ne tonne! Mut joo, kuvia lähinnä reitin varrelta.
Ai nii, en tiiä oonko iha armoton etelän tollo (niin outoo, et puhuu Jyväskylästä "etelänä" täällä), mut mää olin henkisesti varautunut siihen, että ookoo helmikuussa sitten joku -30 astetta joka päivä. Mut siis pitkään oli ihan pikkupakkasta (kävin jopa lenkkareilla kaupassa pari kertaa) ja nyt aamuisin on jotain -20 astetta, mikä on siis täysin kelvollinen lämpötila etenkin ilman tuulta, ja iltapäivästä joku -12. Mutta eli oon tosi innoissani, et kohta oon selvinny helmikuusta! Tietty kun nyt näin juhlin, niin maaliskuussa tulee jotkut ultimate pakkaset... Mut ah lisääntyny valon määrä! Mulla alkaa tässä jaksossa joka päivä aikasintaan 10:25 eli heräilen ysiltä ihanaan auringonpaisteeseen. 
Perjantai taas, jei. Viikonlopuks ei mitään suunnitelmia, iha jees toisaalta... Viikon päästä perjantaina mulla alkaa hiihtoloma, lasken todellakin jo päiviä siihen (onneks muutkin työkaverit, joiden kanssa aiheesta juttelin). Lomalle ei sen suurempia pläänejä, meen tosiaan Jyväskylään ja koitan taas nähä tuttuja, varmaan tehä vähä hommia (korjailla ainakin aineita), mut ennen kaikkea vaan olla ja rentoutua ja palautua! Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä (kun mun loma alkaa) tulee kans Oscar-gaala, joka jostain syystä on mulle kyllä tärkeitä perinteitä. Oon kattonu sitä siis vuodesta 2006 asti. Usein on sattunu lomat/luennot niin, että on gaalan voinu hyvin kattoa. Kerran oon kouluun menny samoilla silmillä (voin sanoo, et olo oli semi-harhainen iltapäivällä hiihtoladuilla rämpiessä) ton takia. Muutaman vuoden ajan meillä on nyt ollut semmonen arvaus-peli perheen kaa ja eniten oikein arvanneet saa palkinnoks leffalipun. Oon pari ehdokas-leffaa ehtinyt jo käydä kattomassa, vois ehkä vielä käydä jonkun kattomassa, niin ois mielekkäämpi gaalaa katella (ja arvailla voittajia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastele, ihmettele, kommentoi, kauhistele, naura ja nalkuta.