30. elokuuta 2016

Koli

Haluttiin tehdä joku kesäreissu Sanen kanssa kahdestaan ja päädyttiin Kolille, koska siellä oli Sokos Hotel (oon S-uskovainen), kylpylä ja luontoa. Niin ja kumpikaan ei ole siellä vielä käynyt. Musta oli tosi aikuista varata hei hotelli, en oo ikinä ennen semmostakaan tehny.

Päästiin perille aamupäivällä ja lähdettiin sitten vähän kapuamaan. Hidasta oli eteneminen, mutta keli oli nätti ja maisemat vielä upeammat. Yhdellä huipulla mutustettiin viinirypäleitä ja riisikakkuja. Sitten kirjauduttiin hotelliin ja lähdettiin aika pian alakerran kylpylään. Se oli kyllä aika mielenkiintonen kokemus! Ei ollu mitään perus isoja altaita ja liukumäkiä ja kiljuvia lapsia, kun semmosia pieniä erikoisaltaita, erilaisia saunoja ja elämyssuihkuja. Kylpylälipun hintaan kuului myös kuohuviiniä ja  pieni Lumenen tuotepaketti, ja seinällä ohjeistettiin missä yhteydessä käytetään mitäkin tuotetta.
Illalla käytiin vielä hotellin ravintolassa syömässä ja aika äkkiä tuli unikin. Seuraavana aamuna käveltiin vielä hotellilta alas Pielisen rantaan satamaa katsoman ja kavuttin sieltä ylös. Sitten lähdettiin Kuopioon, jossa ostettiin Ikeasta pitkään ostoslistalla olleita kodintarvikkeita ja ostin mä kans motivaatiovihkot vikaan(!?) yliopistovuoteen. Kuopion kautta kotiin siksi, että sää oli harmaa ja sateinen. Alunperin piti mennä Joensuun kautta, koska ei olla koskaan sielläkään käyty ja mä oon jo pitkään halunnu käydä kesällä Joensuussa, koska se on varmaan ainut isompi Suomen kaupunki, jossa en oo käyny.
Miettiikö muut semmosia ajatusleikkejä, että mitä jos olisinkin valinnut silloin toisin? Musta on meinaan hassua, että halajan päästä Joensuuhun, kun en ole koskaan käynyt vaikka reilut neljä vuotta sitten tilanne oli se, että mulla oli ainut varmistunut opiskelupaikka Itä-Suomen yliopistosta ja olin lähettänyt jo kämppähakemuksenkin Joensuuhun. Millaistakohan mun elämä olis, jos olisin lähtenyt sinne opiskelemaan? Oisinko mä sieltäkin palannu häntä koipien välissä takas Keski-Suomeen vai juurtunut sinne? Olisinko mä tavannut sielä jonku Mikko Zetterbergin, joka ois sanonu että hei sie? Opiskelisinko mä yhä pääaineenani englantia ja haaveilisin ryhtyväni vuoden päästä tekemään av-kääntäjän hommia? 

Ihan sairaan mielenkiintosta miettiä, mitä kaikkea mä oon näillä polunvalinnoilla missannu ja toisaalta kokenut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastele, ihmettele, kommentoi, kauhistele, naura ja nalkuta.