9. elokuuta 2015

Kuulumisia

On tää vaan hulluu. Nyt on täällä on parisen viikkoa oltu, ja enää yksi jäljellä. Suomalaisten kanssa päiviteltiin tämän kummallisuutta... Toisaalta tuntuu, että olis ollut Suomesta pois vaikka kuinka kauan, mut sit toisaalta tuntuu, että aika täällä on mennyt ihan sairaan nopeesti, et vastahan tää kurssi alkoi. Musta myös tuntuu, etten oo bloggaillu paljoo yhtään, vähän vasta alotellut... 

Ruotsissa olemiseen tottui tosiaan jotenkin jo parissa päivässä, ja musta ei kertaakaan ole tuntunut oudolta olla täällä. Kai se on se, kun Ruotsi on niin lähellä Suomea monellakin tavalla. Kielikään ei ahista, jotenkin siistiä ja huojentavaa, et tietää tulevansa ymmärretyks kaikissa tarvittavissa tilanteissa. Haluaisin kehtaa puhua riikinruotsia (tai mun yritelmää siitä), mut suomenruotsiks se vaan yleensä menee.

Tukholmasta tykkään tosi paljon kaupunkina! Siinä on sitä suuren kaupungin meininkiä (ainakin tämmöselle jyväskyläläiselle), mut ei se kuitenkaan ihan niin valtava ole. Tykkään etenkin metrosta ja vanhoista kivitaloista.

Tänään on ollut jotenkin tosi ärsyyntynyt fiilis kaikkeen, enkä todellakaan jaksaisi odottaa enää edes noita muutamia hassuja päiviä tän kurssin päättymiseen. Sane tulee tänne mun luokse jo keskiviikkona, lähetään varmaan perjantaina sit Suomeen. En jaksas enää yhtään oottaa, lasken vaan tunteja siihen (88 by the way).

Luennot on mennyt ihan mukavasti; aika paljon pitää lukea jokaiselle luennolle, mutta tavalla tai toisella niistä on selvitty. Hyvä fiilis, ku oon alkanut tajuta tanskalaistenkin puheesta välillä jotakin!

Siinä kai noi tommoset yleiset höpinät. Sitten vähän tarkemmin, mitä oon viimepäivinä tehny. Perjantaina lähdin taas lenkille tavoitteena kiertää se Djurgården. Sain kuin sainkin sen kierrettyä! Vajaa kymmenen kilsaa matkaa, tunti ja kuus minuuttia, jee jee! Otin taas muutamia valokuvia, laitan ne erikseen.

Muut asuntolan suomalaiset oli sillä välin jossain rannalla istumassa iltaa, ja ajattelin, et otan niihin yhteyttä, kun oon päässy kotiin. Olin kävelemässä just kotiin, nii jengi tuli mua vastaan ja liityin siitä melkein suoraan seuraan. Päädyttiin mun kerroksen keittiöön pelaamaan biisin tunnistusta 2:40 saakka. Yhdessä välissä keittiöön tuli joku ranskalainen vaihtari, jolle tarjottiin viiniä ja rupateltiin.

Lauantaina kävin aamupäivästä keskustassa pyörimässä, mut ostin vaan yhden kassin. Varmaan alkuviikosta pitää vielä käydä pyörimässä, koska mulla on oikeasti jotain ostettavaakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastele, ihmettele, kommentoi, kauhistele, naura ja nalkuta.