29. heinäkuuta 2015

Hälsningar från Stockholm!

Hej! Mää oon saapunut Tukholmaan maanantaina, ja täällä mä sit asun ja opiskelen elokuun 14. päivään saakka. Maanantaina olin tosi väsynyt ja itkeskelin moneen otteeseen, ku oli ikävä poikaystävää ja kolme viikkoa tuntu niin lohduttomalta tuomiolta. Eilen taas oli jo ihan tavallinen päivä, ja tänään jopa hyvä! Ekana päivänä en puhunut sanaakaan suomea, koska ainoat toiset suomalaiset, joiden kanssa ehdin jutella olivat suomenruotsalaisia. Tiistaina olikin siks helpottavaa ku sai puhua muiden suomenkielisten kanssa ja kuulla, ettei nekään ole lukenut litteratur-luennolle mitä olis pitänyt, ja ettei nekään ymmärä tanskalaisista sanaakaan, hahaa. Täällä on opiskelijoita Suomesta, Norjasta, Tanskasta ja Fäärsaarilta. Tuntuu, et aika paljon pyöritään omis porukoissa.

Eilen oli eka luentopäivä, tänään oli vaan kierros Gamla stanissa. Laitan sieltä kuvia, kunhan jaksan. Voisin tähän lätkästä ihan vaan tästä mun lähiympäristöstä muutaman kuvan. - Ja muuten, ruoho ei ole vihreämpää rapakon takana, täällä on ihan yhtä onneton sää! Mää luotan niihin elokuun helteisiin, ku pakkasin mukaan kaks kesämekkoa ja kolme sortsihaalaria... Tänään tulin yksin metrolla keskustasta kämpille, olin iha fiiliksissä! Osasin matkustaa oikeella linjalla, kuuntelin ruotsinkielistä musiikkia ja whatsappailin ihmisille Suomeen. Niin ja neuvoin yhtä miestä, et mikä linja sen pitää ottaa, vähänkö oon hyvä tukholmalainen jo, hohoo.
Täällä asun! Joku 10 minuutin kävely Tukholman yliopistolle, jossa opiskelen. Yliopisto on kyllä aika autio, ja esim. kaikki yliopistoruokalat on kiinni tällä hetkelle, nice... Mut joo voin yliopistosta ottaa joskus kuvia enempi! Meillä on vaa yhessä luokassa koko kurssin ajan luentoja, et en nyt sillee iha koko kampusta saa otettua haltuun. :D
Matkalla yliopistolle kävellään lammasaitauksen vierestä. Mut metroasemalle mentäessä saa mennä sen aitauksen poikki! XD Tosi random jotkut lampaat täälä.
Meinasin laittaa kuvia mun huoneesta, mut en oo jaksanut vieläkään purkaa mun laukkua ja sitä rataa. Ja no ei tää nyt niin ihmeellinen ole, sänky, pöytä, hylly ja tuoli. Oma kylppäri löytyy, keittiö jaetaan käytävän muiden asukkaiden kesken. Mun käytävällä ei käsittääkseni asu kovin moni, ja meidän keittö onkin ehkä siitä syystä tosi siisti. Muut kurssin suomalaiset on valittanut, että niitten keittiö on niin hirvee, ettei sinne viiti mennä ruokaa laittaa. Mun huoneen entinen asukki oli myös jättäny mulle kirjeen, jossa toivotti tervetulleeksi ja oli esim. jättänyt mulle Access-kortin, johon sain ladattua saldoa eli nyt voin reissata Tukholmassa metrolla, junalla ja bussilla.

Mut vi ses ja sitä rataa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastele, ihmettele, kommentoi, kauhistele, naura ja nalkuta.