15. helmikuuta 2015

Ord på svenska

Oj, vad jag älskar svenska. ♥ Nu har jag studerat svenska som mitt huvudämne i över ett och ett halvt år, men har inte blivit trött på det. Svenska är lätt, logiskt och helt enkelt vackert.

På alla hjärtans dag skickade jag kort till några av mina vänner. Kort är härliga! Jag föredrar kort framför gåvor. Gåvor är ofta något onödigt och flyktigt, något som du inte minns efter en vecka. Kort är inte meningslösa: ingen skriver ord som man inte menar på ett kort. Man tänker efter vad man vill säga till kortets mottagare. Kanske finns det bara några ord skrivna på kortet, men de är äkta. De är genomtänkta. De är sanna. 

Jag fick ett paket från en vän från Helsingfors. Paket, kort, brev... Allt som skickas med posten är på något sätt så hemskt spännande och trevligt. Jag fick ett kort och en födelsedagspresent. Presenten var novellsamling av Tove Jansson! ♥ Skriven på svenska naturligtvis. Vilken perfekt present!

Jag har tidigare läst två böcker av Tove Jansson: Pappan och havet och Sommarboken. Jansson är en fantastisk författare tycker jag: på något sätt får hon alla vardagliga saker kännas intressanta. Hon gör otroligt noga iakttagelser om världen och livet. Det är skönt att läsa Jansson-böcker i lugn och ro: man får smaka på orden och fundera på meningarna.

(Tekstin on korjattu Lang-8-sivuston käyttäjien avustuksella.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastele, ihmettele, kommentoi, kauhistele, naura ja nalkuta.