29. elokuuta 2014

Kesäloma syksyllä

Moikka! Tää viikko oli mun kesäloma, ilman velvollisuuksia (no oikeastaan yhteen uusintatenttiin olisi voinut opiskella...). Tänään olin saanut arvosanan kesän viimeisestäkin tentistä, nyt oon ilonen! Tällä viikolla en oo tehnyt mitään kovin eeppistä, mutta pientä kivaa kuitenkin. Tässä palasia:
Ruoanlaittoa. Oon erittäin laiska kokkaamaan. Välillä tulee kuitenkin semmonen olo, että voisi ihan oikeasti tehdä ruokaa. Semmonen olo tuli pitkästä aikaa toissatiistaina. Vilman luona vierailusta inspiroituneena tein jonkinlaisen avokadopastakyhäelmän.
Lukuvuositarra. Kävin noutamassa opiskelijakorttiin lukuvuositarran 2014-2015. Oon suunnitellut opintoja ahkerasti, laatinut lukkaria ja ilmoittautunut kursseille. En oo kuitenkaan niin innoissani tulevasta lukuvuodesta kuin voisin. Viime vuosi oli niin kiva, kun sai tehdä ruotsin perusopintoja, ja kursseilla oltiin suunnilleen samoilla porukoilla. Nyt ihmisten tiet erkanee (oonpa dramaattinen), ja mullakin on ruotsia vain pari kurssia. Suurimmaks osaks opiskelen enkkua, mikä sekin jännittää. En oo lukenut puoleentoista vuoteen englantia yliopistossa, ja pelottaa, että osaanko mä sitä enää yhtään. Ja sit joudun suoraan aineopintoihin, enkä ees tunne monia enkun opiskelijoita enkä tunne henkilökuntaa. Ens viikosta oon kuitenkin tosi innoissani, kun tapaan tämän vuoden fuksit ja tutorointi alkaa ihan kunnolla!
Lukeminen. Mä sain Häräntappoaseen luettua Lontoossa loppuun, ja sieltä tultuani aloitin toista kirjaa. Lukeminen huvikseen - sekin on yllättävän kivaa, mutta harvoin löydän sille aikaa ja energiaa.
Yö. Mun yöuinnit jäi nyt vaan haaveeksi, kun yhtäkkiä on tullut kylmä ja pimeä. Kävin kerran aamuyöllä käppäilemässä järven rannalla, ja siellä oli ihan pilkkopimeää.
Ruokaa. Nuudelikeittoa, jota söin Katrin luona tv-sarjamaratonissa.
Frozen Yogurt. Kävin Niina-serkun luona hengailemassa pari päivää sitten. Käytiin keskutassa pyörimässä, ja mä ostin hetken mielijohteesta ensimmäisen frozen yogurttini. Se oli ihan jännää. Joo, jäätynyttä jogurttia... Sit ostettiin kaikkia keksi- ja karkkiosaston uutuuksia leffaeväiks ja katottii Netflixistä joku erittäin random ruotsalaisleffa. Mut siinä oli Filib Berg, se on söpö!
Sin City. Eihän tätä jatko-osaa olla venattu ku kymmenen vuotta! Mutta oli tää musta hyvä, yhtä hyvä ku ekakin osa. Ekassa oli kyllä kinnostavampia näyttelijöitä, ja noita tarinoita tais olla enemmän.
花より男子. Katottiin maanantaina Katrin kaa Hana Yori Dangon eka tuotantokausi putkeen. Oon nähnyt ekan jakson varmaan neljä kertaa, mut sarja muuten on tullut katsottua vain kerran. Jos ette oo kattonut japanilaista draamaa ennen, niin suosittelen kyllä HYD:ia, se on muutenkin varmaan joku suosituin/kuuluisin niistä... Hetkellisesti teki mieli jatkaa japanin opiskelua, mutta ei, kanjit masentaa mua liikaa, en mä siihen lähe.
Sinkkuelämää. Mun Sivistänpä itseäni Sinkkuelämällä -projekti on saatu päätökseen. Ostin ton boksin Helsingistä, kun totesin, että se on halvempi kuin vuokrata kaudet erikseen. Parin kauden jälkeen en osannut sanoa, mitä mieltä sarjasta olin, mutta kyllä mä siinä kolmannen ja neljännen kauden vaihteessa koukutuin. Nyt on kaikki kuusi kautta katsottu, harmi, että olin nähny viimisen jakson sattumalta telkkarista (en silloin tienny sen olevan vika jakso), niin ei ollut semmosta kivaa "aaa, miten tässä nyt käy?!"-paniikkia. Nyt vois vielä kattoa noi Sinkkuelämää-leffat.

Mun loma ja kesä alkaa nyt olla aika lailla tässä. Tänään on kielten tutorien tapaaminen ja huomenna kaikkien Jyväskylän yliopiston tutoreiden yhteinen koulutuspäivä. No sunnuntaina mulla ehkä on omaa aikaa, ellen sit vaan panikoi seuraavaa viikkoa. - No mut nyt opiskelen tanskaa, moi moi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastele, ihmettele, kommentoi, kauhistele, naura ja nalkuta.