21. tammikuuta 2013

Nips naps


Uu, olipas hauskaa kajota kuva-arkistoihin ja ihmetellä omia hiuksiaan! Olin ihan itsekin unohtanut, että reilut puolitoista vuotta sitten minulla oli vielä pikät hiukset. Ylläolevassa kollaasissa on kuvia kuontalostani vuosilta 2009-2013.

Minun on pitänyt kirjoittaa hiuksista jo jonkin aikaa. Löysin blogiteksteistä luonnoksen nimeltä "Kesätukka?" Eli juu, vähän venähtänyt tämän jutun kanssa. Mutta ei, kyllä lyhyt tukka sopii talveenkin, kunhan vain ottaa pipon mukaan villapaitojen sovitussessioihin ja muihin sähköisiin säätöihin...

Minulla on ollut lyhyet hiukset toukokuusta 2011, enkä kyllä muistaakseni päivääkään ole katunut. Toki tuona leikkauspäivänä (kuulostaa otteelta potilashistoriasta) mietin, että ääk mitä menin tekemään, onko tämä nyt se minun juttuni, mutta pian niistä hiuksista tuli omat rakkaat. En ole vielä kertaakaan edes muuttanut hiusmallia tai kasvattanut hiuksia pidemmäksi.

Haaveilin lyhyestä tukasta jo ala-asteen lopulla, mutta ei äiti oikein osannut toteuttaa kampausta haluamallani tavalla. Lukiossa päätin, että kunhan vanhojentanssikampauksen olen kyhännyt pidemmille hiuksille, niin leikkautan tukan lyhyeksi. Eräänä toukokuisena päivänä sitten vihdoin uskalsin! Itselläni oli pari kuvaa mukana kampaajalla, mutta eihän niistä tietenkään ihan kuvan mallisia voinut tulla. Aluksi olin vähän harmissani, että hiukset näyttävät vähän erilaisilta, kuin kuvittelin, mutta sitten tajusin, että nämähän ovat juuri minulle sopivat. 

Jos joku haaveilee lyhyistä hiuksista, suosittelen lämpimästi! Kokosin tämmöisiin omiin kokemuksiini liittyvät listat lyhyiden hiusten plussista ja miinuksista.

Plussat
Pesu: Luonnollisesti lyhyiden hiusten pesuun kuluu vähemmän sampoota (iha mahotonta säästöä!). Lisäksi lyhyt tukka (jos on lisäksi melko keveä, kuten itselläni) kuivuu todella nopeasti eli ihan kätevä pestä ennen jotain illan menoja. 
Helppous: Eipä tarvitse pahemmin takkuja selvitellä. Ja jos ei ihan tukka märkänä mene nukkumaan, niin hiukset myös asettuvat itsestään kivasti.
Ei paineita: Jos on esim. jotkin juhlat, ei ole pakko tehdä paljoakaan kampaukselle, ja se on silti ihan tarpeeksi juhlava kun pitkähiuksisten nutturat ja muut väkerrykset.
Monipuolisuus: Pätee pitkiinkin hiuksiin, mutta esim. itse olen löytänyt vasta hiusvahan, jolla voi tehdä vaikka ja mitä. Lyhyitäkin hiuksia saa kiharettua ja suoristettua, lisäksi ne saa sojottamaan vaikka mihin suuntaan, jos haluaa.
Viileys ja keveys:  Tuli mieleen vielä semmoinen, että onhan se kesällä kiva kun ei hiukset ainakaan hiosta! Lisäksi paksut hiukseni olivat pitkänä vaikeat saada asettumaan ponihännälle esim. tanssitunnilla. Ja sittenkin ponnari oli niin paksu, että sain päänsäryn mokoman mötkylän kannattelusta.

Minukset
Kulut: Eiväthän lyhyet hiukset lyhyinä itsestään pysy. Tietenkin jos joku on taitava itse lyhentämään hiuksia tai omistaa jonkun taitavan sukulaisen, niin ei siinä sitten mitään. Itseäni eivät paljon sampoosäästöt lämmitä, kun joudun käymään 6-8 viikon välein kampaajalla. Toisaalta se on ihan kiva rutiini, pienimuotoinen hemmottelu kaikkine päähierontoineen ja hienoine hiustuotteineen.
Holtittomuus: Mikäli käy illalla suihkussa, ja siitä sitten suoraan nukkumaan, näky ei ole aamulla kovin kaunis. Omat hiukseni sojottavat sinne sun tänne, ja kun lyhyet hiukset ovat päättäneet yhteen suuntaan osoittaa, niitä on hankala saada asettumaan aloilleen. Hiukseni ovat todella jäykät, joten myös pitkillä hiuksilla ärsytti se, että ne vääntyilivät miten sattuu, ja vain suoristamalla ne sai siedettävän näköisiksi.
Yksipuolisuus: Aluksi sanoin, että monipuoliset ja nyt yksipuoliset. Itse en ole mikään innokas laittautuja, mutta jos joku rakastaa nutturoiden ja lettejen ja korkkiruuvikiharoiden väkertämistä, niin enemmänhän niitä saa pitkiin hiuksiin laitettua. Niin ja lyhyillä hiuksilla on tosiaan vaikeaa taikoa mitään hirveän näyttävää kampausta.

Löysin sen verran hervotonta matskua tuolta kuvakansioista, että saatanpa toteuttaa semmoisen tyylihistoriani-postauksenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastele, ihmettele, kommentoi, kauhistele, naura ja nalkuta.